Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η απόδοση περνάει από το μυαλό και τα συναισθήματα

Σκέψεις και συναισθήματα πρωταθλητών:
Οι υψηλού επιπέδου αθλητές σκέφτονται και αισθάνονται με ιδιαίτερο τρόπο για να πετύχουν σπουδαίες επιδόσεις. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια αισθήματα για να αλλάξετε τις αρνητικές σκέψεις, τα μη-εποικοδομητικά αισθήματα και τις περιοριστικές συμπεριφορές και βελτιώστε την απόδοσή σας, σαν προπονητής ή/και σαν αθλητής.
Η απόδοση σας κατά βάθος επηρεάζεται από τον τρόπο σκέψης σας, από τα πράγματα που φαντάζεστε και που λέτε στον εαυτό σας. Οι σκέψεις είναι τα δομικά υλικά με τα οποία δημιουργείτε τα πιστεύω σας, τις συμπεριφορές και κάθε πτυχή της απόδοσής σας στο άθλημά σας ή στη δουλειά σας. Η κάθε σκέψη σας επηρεάζει με κάποιο τρόπο-είτε ενδυναμώνοντάς σας, ή περιορίζοντάς σας. Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» σκέψεις.
Λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την τεράστια δύναμη των στιγμιαίων τους σκέψεων και λιγότεροι ακόμη χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση τους στην καθημερινή τους ζωή.
Κάθε απόδοση ξεκινάει στο μυαλό σας. Οι καλύτερες επιδόσεις συμβαίνουν όταν έχετε τον έλεγχο των σκέψεών σας. Όλος ο έλεγχος ξεκινά παίρνοντας τον έλεγχο των σκέψεών σας. Οι πρωταθλητές στέκονται φρουροί στην πόρτα του μυαλού τους, σκόπιμα επιλέγοντας να συγκεντρώνονται στις θετικές σκέψεις.

Κυρίαρχοι του μυαλού σας:
Ο καθένας γνωρίζει ότι υποτίθεται ότι πρέπει να σκέφτονται θετικά. Για πολλούς ανθρώπους οι σκέψεις απλά συμβαίνουν πριν το καταλάβουν. Οι σκέψεις δεν συμβαίνουν απλά, τις δημιουργείς εσύ ο ίδιος,τις σκέφτεσαι. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το γεγονός ότι επιλέγεις τις σκέψεις σου. Παρόλο που το γνωρίζουν αυτό, μερικοί άνθρωποι παραδίδονται στις αρνητικές σκέψεις και προβλήματα, αντί να ψάξουν για λύσεις και να περιμένουν το καλύτερο από τον εαυτό τους. Μέρος του προβλήματος είναι ότι οι αρνητικές σκέψεις έχουν γίνει συνήθεια, όχι μόνο για τα άτομα, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Όπως κάθε συνήθεια, χρειάζεται προσπάθεια και θέληση για να αλλάξει.

Η σημασία των αισθημάτων:
Τα αισθήματα είναι το ίδιο σημαντικά για την επιτυχία. Η απόδοσή σας στη δουλειά, στις σχέσεις σας, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, δηλαδή σε κάθε δραστηριότητα της ζωής σας, επηρεάζεται κατά βάθος από τα αισθήματα. Πώς τα αισθήματά σας επηρεάζουν το πόσο καλά αποδίδετε? Οι συναισθηματικές σας καταστάσεις επηρεάζουν τη σκέψη σας, τη συμπεριφορά σας, τον τόνο της φωνής σας, τη στάση σας, ακόμη και την υγεία σας.
Όμως, όπως με τις σκέψεις σας, τα συναισθήματα δεν συμβαίνουν απλά, είναι επιλογές σας. Οι πρωταθλητές το αναγνωρίζουν αυτό και επιλέγουν τα συναισθήματά τους. Έχουν μάθει πώς να διαλέγουν τις καταστάσεις στις οποίες ζουν.

Πόσα καλά συναισθήματα έχετε?
Πόσο χρόνο σε μια μέρα περνάτε που αισθάνεστε καλά? Με τον ίδιο τρόπο, πόσα άσχημα συναισθήματα μπορείτε να ταυτοποιήσετε και πόσο χρόνο ξοδεύετε σε μια μέρα με κακά συναισθήματα? Σκεφτείτε το για λίγο.
Αν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, προφανώς θα μπορείτε να σκεφτείτε μόνο πολύ λίγα θετικά συναισθήματα, μα πολλά άσχημα. Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε μια μέρα με αισθήματα κακά ή ουδέτερα.

Αισθήματα πρωταθλητών:
Τι αισθάνονται οι πρωταθλητές? Πώς χρησιμοποιούν τις συναισθηματικές τους καταστάσεις για να παράγουν λαμπρές επιδόσεις? Τι αισθήματα επιλέγουν?
. Χαρά-ένα συναίσθημα έντονης ευτυχίας
. Ενθουσιασμό-ένα συναίσθημα πληρότητας και ενέργειας
. Σκοπό-ένα συναίσθημα σιγουριάς και κατεύθυνσης στη ζωή
. Αποφασιστικότητα-ένα συναίσθημα πλήρους αφοσίωσης σε ένα έργο ή στόχο
. Θάρρος-ένα συναίσθημα δύναμης στην αντιμετώπιση αντιξοοτήτων ή κινδύνου
. Εστίαση-ένα συναίσθημα λεπτής συγκέντρωσης
. Αγάπη-ένα συναίσθημα ενδιαφέροντος και δοσίματος του εαυτού σας
. Περιπέτεια-ένα συναίσθημα έξαψης και πρόκλησης
. Ορμή-ένα συναίσθημα κίνησης προς ένα προορισμό
. Που ανήκω-το συναίσθημα της σύνδεσης με άλλους
. Χρονική ταύτιση-ένα συναίσθημα του να είσαι σε τέλειο συγχρονισμό με τις εξωτερικές δυνάμεις
Κάθε στιγμή, δημιουργείτε κάποιο είδος συναισθήματος-είτε αρνητικό, είτε θετικό. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι απλά δεν αναγνωρίζουν ή δεν βάζουν ταμπέλες στις συναισθηματικές τους καταστάσεις. Σαν συνέπεια, η συμπεριφορά τους κατευθύνεται υποσυνείδητα από συναισθήματα που ούτε καν γνωρίζουν. Επειδή η συμπεριφορά σας κατά βάθος επηρεάζεται από τα συναισθήματά σας, αν πραγματικά δεν γνωρίζετε τι αισθάνεστε, πώς θα μπορείτε να είστε κυρίαρχος της συμπεριφοράς σας ή των επιδόσεών σας? Για να είστε κυρίαρχος, χρειάζεται να γνωρίζετε τις συναισθηματικές σας καταστάσεις και να διατηρήσετε αυτή τη γνώση.
Αυτή τη στιγμή ξοδέψτε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσετε τι αισθάνεστε τώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο. Μην πείτε απλά «αισθάνομαι ΟΚ ή τίποτα ή δεν ξέρω». Βρείτε τι αισθάνεστε. Ελάτε σε επαφή με τον εαυτό σας, με τα αισθήματά σας και περιγράψτε τι νιώθετε αυτή τη στιγμή.

Βάλτε ταμπέλες στα αισθήματά σας:
Αν δεν βάλετε ταμπέλες στα συναισθήματά σας, θα είναι δύσκολο να τα αλλάξετε αν είναι αρνητικά και δεν θα καταλαβαίνετε τι κατευθύνει τη συμπεριφορά σας. Από τη στιγμή που θα ταυτοποιήσετε ένα συναίσθημα ή μια συναισθηματική κατάσταση, μπορείτε να προχωρήσετε στην αλλαγή του αν είναι αποδυναμωτικό ή αντιπαραγωγικό. Επιπλέον, αν είναι ένα θετικό και χρήσιμο συναίσθημα, τότε μπορείτε ενεργά να το προωθήσετε και να το ενισχύσετε και να το κάνετε πιο αποτελεσματικό και ισχυρό στη ζωή σας.
Είναι σημαντικό να έχετε ένα λεξιλόγιο με τα συναισθήματα των πρωταθλητών, επειδή, αν δεν μπορείτε να ονομάσετε ένα συναίσθημα, πώς μπορείτε να το βιώσετε? Αν δεν ταυτοποιήσετε ένα συναίσθημα, τότε δεν το αισθάνεστε ή δεν καταλαβαίνετε τι αισθάνεστε και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Γιατί να αποδυναμώσετε τον εαυτό σας περιορίζοντας το εύρος των θετικών συναισθημάτων σας? Εξασκηθείτε στην εμπειρία των συναισθημάτων των αθλητών και να τα χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας.

Πηγή : Τ&MS Vol2.No.8 by Jeffrey Hodges B.Sc.M.Sc

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights