Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Κορύφωση κάθε προπονητικής παρέμβασης

Ο προπονητής του Φάρου Κερατσινίου στο γυναικείο μπάσκετ, Κώστας Μελέτης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους στόχους της ομάδας του αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν οι ακαδημίες.

Who is who
Ο Κώστας Μελέτης γεννήθηκε το 1972 στη Αθήνα και είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ουαλίας, ενώ έχει πάρει μάστερ στην Αθλητική ψυχολογία. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1995 από τις ακαδημίες του Γρανικού, ενώ ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε πρώτος προπονητής στην γυναικεία ομάδα του Αιγέα. Το 1997 από το ίδιο πόστο υπηρέτησε τον Λέοντα Μοσχάτου, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α' ΕΣΚΑΝΑ. Το 1998 παίρνει και πάλι άνοδο αυτή τη φορά με την Αναγέννηση Πετραλώνων στην Α' ΕΣΚΑ. Το 1999 επιστρέφει στον Γρανικό όπου αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής την αντρική ομάδα και μέσα σε δύο χρόνια πανηγυρίζει ισάριθμες ανόδους. Το 2001 βρέθηκε ως άμεσος συνεργάτης στο γυναικείο της Δάφνης κερδίζοντας το Κύπελλο της ΕΣΚΑ. Το 2003 τον βρίσκει στον Πρωτέα Βούλας στην Α2 γυναικών στο πλευρό της Γιασεμή Σιαμαντούρα. Στον Πρωτέα μένει δύο χρόνια πριν τον αφήσει για λογαριασμό του αντρικού της Εστίας Φιλίας-Θησέας. Το 2007 με τον Πόλις Καλλιθέας ανεβαίνει στη Β' ΕΣΚΑΝΑ, ενώ το 2009 αναλαμβάνει το γυναικείο τμήμα του Φάρου Κερατσινίου στο οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Για την περσινή πορεία του Φάρου Κερατσινίου στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ
"Πέρσι καταλάβαμε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα με ένα ιδιαίτερα νεανικό σύνολο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Φανταστείτε ότι ο μέσος όρος ήταν 18 χρονών. Αυτή η ομάδα δουλεύεται τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο τα παιδιά να αναπτύξουν τις καλύτερες δυνατές δεξιότητες και να μπορούν να έχουν προοπτικές για ένα καλύτερο μπασκετικό μέλλον. Ο βασικός στόχος πάνω στον οποίο δουλεύουμε είναι να αναπτύξουμε και να αξιοποιήσουμε το ταλέντο της κάθε αθλήτριας και μέσα από αυτή τη διαδικασία εάν προκύψει να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε τρία γεμάτα τμήματα (γυναικείο, νεάνιδες, κορασίδες), τα οποία πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες όπου συμμετέχουν. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι υπάρχει ένα ευοίωνο μέλλον για τον Φάρο".

Για τους φετινούς στόχους
"Οι στόχοι κάθε χρόνο ίδιοι. Αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα κι αν αυτή η παρουσία γίνεται αξιοπρόσεκτη ακόμα καλύτερη. Οι ατομικοί στόχοι των παιδιών δίνουν την άνοδο της ποιότητας της ομαδικής απόδοσης. Το θετικό για τους στόχους που έχουμε θέσει και το πλάνο που υπάρχει είναι ότι ο Φάρος διαθέτει μία σταθερή διοίκηση που αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους. Ο πρόεδρος και Δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζανής μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Νίκο Νεαρχάκο αποτελούν εγγύηση ότι το πλάνο θα ευοδωθεί σε υγιής βάσης". 

Για το γυναικείο μπάσκετ
"Δύο αντικρουόμενες όψει η βιτρίνα εθνικές ομάδες και Αθηναϊκός από την άλλη το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Εάν συστηματικά λειτουργήσουν οργανωμένα οι ομάδες που ασχολούνται με γυναικείο μπάσκετ και τα πρωταθλήματα διέπονται από κανόνες τότε θα μπούμε σε διαδικασία εξέλιξης. 

Για τις ακαδημίες
"Όλοι οι παράγοντες πρέπει καταλάβουν ότι θέλει πολύ οργανωμένη δουλειά και μακροπρόθεσμο πλάνο. Η προπόνηση στις μικρές ηλικίες έχει πολλαπλούς στόχους που δεν περιορίζεται μόνο στη μεθοδολογία και την αθλητική ανάπτυξη. Περιπλέκονται και τομείς όπως η κινητική συμπεριφορά, η ψυχολογία και η παιδαγωγική. Γενικότερα θα πρέπει να  υπάρχει επιστημονική προσέγγιση στο προπονητικό πλάνο των υποδομών προκειμένου να παράγουμε σοβαρό προπονητικό έργο το οποίο θα περιέχει και τον μαζικό αθλητισμό μέσα από τον οποίο θα δημιουργηθούν υγίης προσωπικότητες και φίλαθλοι αλλά και παραγωγή ταλέντων που μετέπειτα θα γίνουν πρωταθλητές. Η προπόνηση στις μικρές ηλικίες είναι η κορύφωση κάθε προπονητικής παρέμβασης".

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights