Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

10 Προτάσεις (σε επιτακτικό ύφος) για Γονείς Νεαρών Αθλητών..

Ο ρόλος του γονέα στην ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι μικροί και άπειροι αθλητές θα βοηθηθούν πολύ από τους γονείς τους εάν αυτοί είναι ικανοί να τους δώσουν τις πρώτες κατευθύνσεις στις ψυχολογικές δεξιότητες και όχι μόνο. 
10 σημαντικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι γονείς: 
1) Θα υποστηρίζετε και θα ενθαρρύνετε το παιδί, θα παρακολουθείτε τα παιχνίδια και θα χειροκροτείτε όλους τους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων. 
2) Θα παίζετε μπάσκετ με το παιδί και εκτός προπονήσεων αν το παιδί θέλει, αλλά δεν θα το πιέζετε να το κάνει αν δεν θέλει. Η πίεση οδηγεί σε αποστροφή και αντίθετο αποτέλεσμα. 
3) Θα εξασκηθείτε στο αθλητικό πνεύμα και θα αποφεύγετε να φωνάζετε στο παιδί για την απόδοσή του κατά τη διάρκεια ή μετά τους αγώνες. 
4) Θα συνειδητοποιήσετε ότι παίζουν παιδιά, όχι ενήλικες, και δεν θα συγκρίνετε το παιδί με άλλους παίκτες ή αδέρφια με θετικό ή αρνητικό τρόπο.
5) Θα αποφεύγετε την κριτική της απόδοσης του παιδιού ή οποιουδήποτε άλλου παίκτη κατά τη διαδρομή προς το σπίτι. Θα συζητάτε για τον αγώνα μόνο αν θέλει το παιδί. 
6) Θα φέρνετε το παιδί στις προπονήσεις και στους αγώνες στην ώρα του και θα επικοινωνείτε με τον προπονητή αν το παιδί δεν μπορεί να παρακολουθήσει ή θα αργήσει σε μια προπόνηση ή αγώνα. 
7) Θα προσπαθείτε πάντα να είστε θετικό πρότυπο για τα παιδιά και θα αποφεύγετε διαμαρτυρίες και φωνές προς τους διαιτητές, ακόμα και αν τα αδικούν εμφανώς! 
8) Θα καταλάβετε ότι παρόλο που η νίκη είναι ευχάριστη, έρευνες στον παιδικό αθλητισμό έδειξαν ότι τα παιδιά ξεκάθαρα προτιμούν να παίζουν σε μια ομάδα που χάνει, παρά να κάθονται στον πάγκο μιας ομάδας που κερδίζει. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν χρόνο συμμετοχής, όχι μόνο το παιδί σας ή οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Τα παιδιά ωριμάζουν και εξελίσσονται με διαφορετικό ρυθμό. Θυμηθείτε ότι ο Michael Jordan είχε κοπεί από την ομάδα του λυκείου του. 
9) Δεν θα «κοουτσάρετε» το παιδί σας ή άλλους παίκτες από την κερκίδα. Αν έχετε 
κάποιο πρόβλημα με τον υπεύθυνο προπονητή, θα του το απευθύνετε ιδιαιτέρως. 
10) Θα θυμάστε πάντα ότι εσείς είστε ο ενήλικος και πρέπει να ενεργείτε ως ενήλικος. Είναι πολύ πιο δύσκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί ένα γονέα εκτός ελέγχου, από ένα γονέα (εσάς) να διαχειριστεί ένα παιδί εκτός ελέγχου.

πηγή:summerbasketballacademy.blogspot.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights