Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ετσι «έλαμψε» ο Φάρος...

Mερικοί από τους  πρωταγωνιστές της ανδρικής μας ομάδας μίλησαν στο www.superbasket.gr για την φετινή ξέφρενη πορείας της. 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στην συνέντευξή τους:   
Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ και το κύπελλο της Ενωσης κατέληξαν στο Κερατσίνι και ο Φάρος ετοιμάζεται πλέον να… λάμψει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα παρκέ της Γ’ Εθνικής.
Το superbasket.gr επικοινώνησε με τρεις βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της ομάδας του Κερατσινίου, τον διοικητικό της ηγέτη Βαγγέλη Τσάπα, τον προπονητή της Ανδρέα Πολέμη και τονΣωτήρη Κατούφα, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα μεταγραφικά «μπαμ» του περσινού καλοκαιριού.
Ο ισχυρός άνδρας του Φάρου Κερατσινίου, Βαγγέλης Τσάπας μας εξήγησε πως «το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ αγχωτικό. Εγινε μια μάχη με τον Ικαρο Νέας Σμύρνης, ο οποίος είναι μία πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι ήμασταν ισόβαθμοι ως το τέλος τα λέει όλα. Κερδίζαμε τα ματς και ήταν σαν να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, καθώς νικούσε και ο Ικαρος. Ο Ικαρος ηττήθηκε μόλις τρεις φορές την φετινή σεζόν και οι δύο εξ αυτών ήταν από εμάς. Η άνοδός μας ήταν η πιο καθαρή. Το διπλό που πήραμε μέσα στη Νέα Σμύρνη έδιωξε το άγχος από την ομάδα και μας οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ, στο φάιναλ φορ του οποίου αντιμετωπίσαμε τον πρωταθλητή του 1ου Ομίλου του Νότου της Γ΄Εθνικής, Πόλις και τον Μανδραϊκό. Είναι τεράστια επιτυχία για μία συνοικιακή ομάδα να έχει κατακτήσει μέσα σε τρία χρόνια δύο κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ».
Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων της ΕΣΚΑΝΑ δεν ξέχασε και την συνεισφορά των φιλάθλων τονίζοντας ότι «όποτε χρειαστήκαμε την βοήθειά τους ήταν εκεί. Στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αλιμο βρέθηκε αρκετός κόσμος στο γήπεδο και παρακολούθησε ένα θεαματικό παιχνίδι (104-89), στο οποίο μπήκαν 35 τρίποντα. Ευελπιστούμε πως του χρόνου που θα παίζουμε Κυριακή κι όχι Δευτέρα πως θα έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Ο Σωτήρης Κατούφας αποτέλεσε το μεγάλο μεταγραφικό «χτύπημα» του Φάρου Κερατσινίου, με τον Βαγγέλη Τσάπα να σημειώνει πως «η συμβολή του στην άνοδο ήταν καταλυτική ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Κουντουράς»
Οσον αφορά  τη νέα αγωνιστική περίοδο επισήμανε πως «οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό μας, καθώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες, τόσο από την αγωνιστική τους αξία όσο και από τον χαρακτήρα τους και να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ανδρέα Πολέμη, με τον οποίο θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Πρωταρχικός στόχος θα είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Τέλος, τι είναι αυτό που κάνει τον Βαγγέλη Τσάπα σε αυτές τις δύσκολες εποχές να επενδύει στο μπάσκετ; «Το μπάσκετ είναι… αρρώστια και αποτελεί τρόπο ζωής για εμένα. Η ικανοποίηση είναι ηθική, καθώς στην ουσία εξαγοράζεις ωραίες στιγμές. Το άσχημο, όμως, είναι ότι δυστυχώς δημιουργούνται αντιζηλίες και σε βλέπουν σαν εχθρό ακόμα κι άνθρωποι που δεν γνωρίζεις».  
Ο Ανδρέας Πολέμης στα μισά σχεδόν της σχεδόν επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια αναλαμβάνοντας εκ νέου το «τιμόνι» του Φάρου. «Προσπάθησα να χαλαρώσω τα παιδιά για να σταματήσουν οι συζητήσεις που υπήρχαν μετά την φυγή του Κώστα Σορώτου και παρά το 13-1 που είχε ρεκόρ η ομάδα, να βελτιώσω την ψυχολογία της. Με αρκετά παιδιά είχαμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν ενώ επιδίωξα να έχουμε μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό και να μην είμαστε μονοδιάστατοι στο παιχνίδι μας. Θέλαμε να απαλλάξουμε τον Σωτήρη (σ.σ Κατούφα) από την πίεση», είπε ο έμπειρος κόουτς ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «πρωταρχικός μας στόχος ήταν η άνοδος. Το Κύπελλο ήρθε πιο μετά. Μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη δεθήκαμε. Είχαμε δουλέψει πολύ για αυτό παιχνίδι και  βρεθήκαμε σε περίοδο απόλυτης φόρμας, καθώς σε λιγότερο από μία εβδομάδα νικήσαμε τον Ικαρο στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα, τον Πόλις και τον Μανδραϊκό και  πήραμε το κύπελλο. Αν χάναμε από τον Ικαρο, θα ήταν δύσκολο να ανασυνταχθούμε. Το ματς με τον Ικαρο μάς έκανε μία γροθιά και η κατάκτηση του κυπέλλου μάς έδωσε οντότητα ως ομάδα».
Ο Ανδρέας Πολέμης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αλλά και να αφιερώσει την άνοδο του Φάρου «σε όλα τα παιδιά που δουλέψαμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια, τον Βαγγέλη Τσάπα, τους διοικούντες και τον Κώστα Σορώτο, στον οποίο αναλογεί μερίδιο επιτυχίας, καθώς ήταν ο προπονητής της ομάδας στο α΄ γύρο του πρωταθλήματος». 
Πολλοί στο άκουσμα της είδησης πως ο Σωτήρης Κατούφας με θητεία στην Α1 συμφώνησε με τον Φάρο ξαφνιάστηκαν. Ο 34χρονος σέντερ μάς πληροφόρησε για τους λόγους που τον έκαναν να «μετακομίσει» στο Κερατσίνι. «Ο Βαγγέλης Τσάπας διαθέτει όραμα για την ομάδα, η οποία έχει πολύ καλές βάσεις, λειτουργεί σωστά και έχει ψηλές βλέψεις. Δεν κρύψαμε ποτέ πως στόχος μας ήταν η άνοδος ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στον Φάρο υπάρχει οικονομική σταθερότητα».
Παράλληλα, σημείωσε πως «οι συμπαίκτες μου, από τους οποίους οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλή σεζόν, με βοήθησαν να προσαρμοστώ και όταν οι άμυνες έκλειναν πάνω μου, έδιναν τις λύσεις. Το κλίμα μεταξύ των διοικούντων, των προπονητών, των παικτών αλλά και των φιλάθλων είναι πολύ καλό και αυτό αποτέλεσε το μεγάλο μας όπλο. Με όλα τα παιδιά έχουμε πολύ καλή χημεία τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου».
Ο Σωτήρης Κατούφας αποτέλεσε μία από τις κινήσεις «ματ» του Φάρου 
Ο Φάρος ήταν από την αρχή της σεζόν ένα από τα φαβορί για να πάρει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και ο Σωτήρης Κατούφας παρατήρησε πως «με το άγχος λειτουργούσαμε καλύτερα. Οταν ήμασταν πιο χαλαροί κάναμε κάποιες ήττες, αλλά όταν η ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έδειχνε το καλό της πρόσωπο.
Τι ξεχωρίζει, όμως, ο Σωτήρης Κατούφας (ξεχώρισε τον μήνα Μάρτιο).
 Ήταν ένας πολύ κρίσιμος μήνας για τους στόχους της ομάδας. Αγωνιστήκαμε σε διάστημα σχεδόν δέκα ημερών με τον Μανδραϊκό και τον Ικαρο Νέας Σμύρνης για το πρωτάθλημα ενώ ακολούθησε και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε τον Πόλις, ο οποίος ήταν ομάδα Γ’ Εθνικής ενώ στον τελικό επικρατήσαμε του Μανδραϊκού».
πηγή:Suprerbasket.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights