Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κ. ΜΕΛΕΤΗΣ: “Διαφήμιση για το OBC είναι αυτά που λέει κάθε παιδί για εμάς”


Για όλους και για όλα μίλησε στην εκπομπή ON AIRball (Δευτέρα και Παρασκευή 15:00-17:00) τουwww.mundosports.eu ο κόουτς Κώστας Μελέτης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την σπουδαία δουλειά που γίνεται στη παραγωγική διαδικασία του Φάρου Κερατσινίου, αλλά και για το αυθεντικό Olympia Basketball Camp, το οποίο για 9η σεζόν θα αναλάβει με ευχάριστο τρόπο να μάθει, να βελτιώσει και να αναδείξει το ταλέντο των παιδιών που θα το επιλέξουν.
Ο τεχνικός Διευθυντής του OBC (www.obc.gr)
μίλησε επίσης για τους λόγους που επιλέχθηκε η Αρχαία Ολυμπία αλλά και για το προπονητικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Αμερικανό, Don Kelbick και στην Ελλάδα εφαρμόζεται αποκλειστικά στο Olympia Basketball Camp.
Για την φετινή πορεία της ομάδας κι αν του μένει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς μπορεί να υποβιβάστηκε η ομάδα, όμως για ακόμα μία χρονιά έπαιξε με μικρές ηλικιακά αθλήτριες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και φάνηκε ότι δουλεύει σωστά στην παραγωγική διαδικασία.

“Η χρονιά από αγωνιστική και προπονητική ματιά μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη με την έννοια ότι όλοι γνωρίζαμε ότι θα βαδίσουμε σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα διαθέτοντας σε ένα ποσοστό του 80% νεανικό και άπειρο ουσιαστικά έμψυχο δυναμικό.
Παρ' όλ' αυτά μια χρονιά που κλείνει με υποβιβασμό, δεν μπορεί παρά να αφήσει πίκρα, η διαφορά με την δική μας ομάδα είναι ότι η πίκρα δεν συνοδεύεται με απογοήτευση, γιατί τα κορίτσια κατάφεραν και έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις αγωνιζόμενες απέναντι σε ιστορικές ομάδες του γυναικείου μπάσκετ οι οποίες διέθεταν εξαιρετικές και έμπειρες αθλήτριες.
Άλλωστε για εμάς το ζητούμενο ήταν αυτό, να διαπιστώσουμε όλοι ότι η δουλεία που κάνουμε μπορεί να έχει αντίκρισμα τουλάχιστον στην ατομική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και να επιβεβαιώσουμε ότι η αναπτυξιακή διαδικασία που ακολουθούμε είναι ο βασικός μας πυλώνας.
Η επιτυχία αυτής της ομάδας είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια, δουλεύει στην βάση για την βάση, στόχος μας δηλαδή είναι να μπορούμε να έχουμε πλούσιο έμψυχο δυναμικό προερχόμενο από την υποδομή της ομάδας, το οποίο να έχει προοπτικές εξέλιξης στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ.
Είναι άξιο αναφοράς το ότι ο Φάρος στο γυναικείο τμήμα αυτή την στιγμή διαθέτει τουλάχιστον 15 κορίτσια τα οποία είναι σε θέση να αγωνιστούν αλλά και να έχουν εξέλιξη, κάτι το οποίο από αυτά που γνωρίζω συμβαίνει σε πολύ λίγες ομάδες στην Αθήνα και στον Πειραιά”.

Για την περσινή άνοδο από την Α ΕΣΚΑΝΑ που ήταν κάτι που κάνεις δεν περίμενε
“Όπως προανέφερα κινούμαστε στο ίδιο πλάνο ανάπτυξης εδώ και 5 χρόνια, αυτό το πλάνο μας οδήγησε και στην επιτυχία της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος.
Αυτό πού λέω στα παιδιά, πολύ συχνά, είναι ότι ο ικανός πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες, κι αυτό ακριβώς κάναμε, εκμεταλλευτήκαμε τις συγκυρίες, όντας πιστοί στο πλάνο μας και καταφέραμε να δείξουμε, ότι μέσα από μια παραγωγική διαδικασία μπορείς να έχεις και αποτέλεσμα.
Για τα κορίτσια, αυτό το πρωτάθλημα ήταν ένα κατόρθωμα και παράλληλα μια τεράστια επιβράβευση των προσπαθειών και των θυσιών που έχουν κάνει.
Η εύκολη λύση των μεταγραφών για εμάς δεν είναι δρόμος, αλλά και δεν μπορεί να είναι μέσο επιτυχίας.
Για την ομάδα μας επιτυχία είναι να μπορεί κάθε κορίτσι να έχει μέσα από την διαδικασία όνειρα και στόχους και πιστεύω μας είναι ότι η ομάδα μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την ατομική τους αθλητική εξέλιξη.
Αυτό κάναμε και την χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, στην ομάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν αθλήτριες που στα 15 τους κατέκτησαν πρωτάθλημα και αθλήτριες που στα 17 τους αγωνίστηκαν με σοβαρές υπευθυνότητες στην Α2 εθνική κατηγορία”.

Για την 9η σεζόν του Olympia Basketball Camp και τι περιμένει φέτος τα παιδιά που θα πάνε
“Το αυθεντικό Olympia Basketball Camp, είναι το προπονητικό πρόγραμμα που ξεκινήσαμε πριν 9 χρόνια και το οποίο κάθε καλοκαίρι αποτελεί μια πολύ συνεπή και σοβαρή πρόταση για τις καλοκαιρινές προπονήσεις των παιδιών που αναζητούν προοπτικές στην εξέλιξή τους. Άλλωστε η μεταβατική περίοδος, είναι αυτή που μπορεί ένα παιδί να προπονηθεί στο πραγματικό μπάσκετ. Να μάθει, να βελτιωθεί, να αναδείξει δεξιότητες και ταυτόχρονα να γνωρίσει και μια διαφορετική προπονητική προσέγγιση. Όλα αυτά ακριβώς είναι οι στόχοι που θέτουμε κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 9 χρόνια και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αυτό το πλαίσιο έχει επιτυχία, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι το OBC αποτελεί επιλογή πολλών παιδιών κάθε καλοκαίρι”.

Για το προπονητικό πρόγραμμα που υπάρχει και για τους λόγους που θα πρέπει ένα παιδί να επιλέξει το obc αντί για κάποιο άλλο καμπ
“Θέλουμε και έχουμε καταφέρει να έχουμε ιδιαίτερα αξιόπιστα προπονητικά προγράμματα, στοιχείο που αποδεικνύεται από τις ατομικές επιδόσεις των αθλητών που συμμετέχουν στο OBC.
To Drillz and Skillz, είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα εκμάθησης και βελτίωσης δεξιοτήτων, εμπνευσμένο από τον Don Kelbick, έναν γκουρού του μπάσκετ στις ΗΠΑ, όπου θεωρείται εκ των κορυφαίων στην ατομική προπόνηση επαγγελματιών αθλητών.
Η φιλοσοφία και η προπονητική προσέγγιση του Drllz and Skillz, αποτελούν μια θαυμάσια εμπειρία για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο OBC, η οποία θα τα βοηθήσει να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα πολλά κομμάτια της ατομικής τεχνικής.
Το επόμενο στοιχείο το οποίο σηματοδοτεί το Olympia Basketball Camp, είναι τα εξειδικευμένα καμπ τεχνικής και θέσης , το Advanced Playmaker Camp, Advanced Shooting camp και για πρώτη χρονιά το Attack and Counter Clinic, αποτελούν προπονητικά πλάνα υψηλής ποιότητας, που πρώτο και μόνο το OBC έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας με αυτό την ιδιαίτερη αξία της εξειδίκευσης στην προπονητική της καλαθοσφαίρισης.
Τα 9 χρόνια εμπειρίας που διαθέτουμε αποτελούν για μας μια πολύ αξιόπιστη και εφαρμοσμένη γνώση και σε συνδυασμό με ένα πολύπειρο πλέον προπονητικό team, καθιστούν το Olympia Basketball Camp ιδιαίτερα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο διαθέτει κάθε προϋπόθεση στο να προσφέρει στα παιδιά τα προπονητικά ερεθίσματα που θα τους δώσουν ώθηση στην ομαλή αθλητική τους εξέλιξη.
Θα πρέπει να αναφέρω ότι άλλο ένα σοβαρό κομμάτι του OBC, αποτελεί η παρουσία της Κας Χρυσούλας Μαυράκη, η οποία με την παρουσία της εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών κατά την διαβίωσή τους, την ποιοτική διατροφή τους και την άμεση προσαρμογή με το περιβάλλον”.

Για τους λόγους που ενώ έχει την δυνατότητα δεν προτιμάει να συνεργαστεί με κάποιους προβεβλημένους ανθρώπους ώστε να βοηθηθεί διαφημιστικά
“Από την πρώτη στιγμή η φιλοσοφία μου είναι σταθερή, αυτό που θέλω είναι ένα αξιόπιστο και αυθεντικό προπονητικό καμπ, το να δημιουργήσεις απλά ένα basketball camp, σαν μια γιορτή, με καλεσμένους, παιχνίδια και βιντεοπροβολές είναι εύκολο και μπορείς να το βρεις παντού. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον αρχικό μας χαρακτήρα, και με χαμηλό προφίλ να προσφέρουμε ποιοτικά προπονητικά προγράμματα από τα οποία θα ωφεληθούν ουσιαστικά τα παιδιά.
Άποψη μου είναι ότι η βιτρίνα είναι το πιο εύκολο κομμάτι σε μια δουλεία το δύσκολο είναι η ουσία, και στην Ελλάδα η βιτρίνα μας έχει κάνει κακό, κρύβει την σκόνη, και αυτό θέλω να το αποφύγω. Προτιμώ κάτι καθαρό που στηρίζεται στην προσεκτική επιλογή καλεσμένων από τους οποίους τα παιδιά θα κερδίσουν γνώσεις και ροή στα προγράμματα και δεν θα τα αποπροσανατολίσει από τον στόχο τους.
Για μας διαφήμιση είναι το κάθε αγόρι και κορίτσι που βλέπει ότι αυτό που του προσφέρουμε είναι ουσιαστικό, το κάθε παιδί που μιλά για το Olympia Basketball camp, η ατομική εξέλιξη του αλλά και το αλάθητο ένστικτο του παιδιού για την αυθεντικότητα είναι για μας η καλύτερη διαφήμιση, και σε αυτό θα παραμείνουμε”.

Για τις εγκαταστάσεις και τους λόγους που επιλέχθηκε πριν 9 χρόνια η Αρχαία Ολυμπία
“Το OBC δημιουργήθηκε το 2004 στα πλαίσια μιας διοργάνωσης για μικρά παιδιά στην Ακαδημία Πλάτωνος, όταν αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε ένα καμπ με διανυκτέρευση το όνομα σε συνδυασμό με τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν για μας η τέλεια επιλογή.
Θεωρώ απόλυτη ανάγκη για κάθε παιδί που αθλείται να γνωρίσει αυτόν τον ιερό τόπο που δημιούργησε το αθλητικό ιδεώδες, και πρόσφερε στην ανθρωπότητα το προνόμιο του αθλητισμού.
Οι ορεινές κλιματολογικές συνθήκες και η διαβίωση δίπλα στο μοναδικό δρυοδάσος της Φολόης, αποτελούν άριστες συνθήκες άθλησης αλλά και εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά”.

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights