Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στην Α2 με πλάνο και… υγεία!

Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ:
Η σοβαρή και συστηματική δουλειά, η συνέπεια και η οργάνωση, στον αθλητισμό συνήθως ανταμείβονται. Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Φάρου Κερατσινίου πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις εδώ και καιρό και πλέον δρέπει τους καρπούς της προσπάθειας.
Οι «Ροσονέρι» μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε μικρά και… κλιμακωτά θαύματα. Φέτος ωστόσο, με την γνωστή νεανική και ταλαντούχα ομάδα του, ο Φάρος έκανε το μεγάλο άλμα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ και από την επόμενη σεζόν θα… ρίχνει το φως του στην πιο άγρια και βαθιά θάλασσα της Α2 Νότου Γυναικών.
Ο προπονητής των «νεοφώτιστων», Κώστας Μελέτης (ανέλαβε την ομάδα το 2009), μίλησε στο Cobrasports.gr για την άνοδο που ήρθε… καλοδεχούμενη από την ομάδα, τους στόχους που θα θέσει στην Α2 αλλά και το μεθοδικό πλάνο που ακολουθεί ο σύλλογος στο κομμάτι των υποδομών.
Πέρσι ο Φάρος κατέκτησε την 4η θέση στην ΕΣΚΑΝΑ και φέτος κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και άνοδο. Ποια είναι τα βασικά συστατικά της φετινής επιτυχίας αλλά και της συνεχούς προόδου που παρουσιάζει η ομάδα;
Τα βασικά συστατικά έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό της ομάδας που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα 3 χρόνια. Η συνέπεια στις αρχές μας, το πολύ καλό και νεανικό ρόστερ, η διατήρησή του και η ενίσχυσή του μέσω ενός στοχευμένου πλάνου καθώς και η μεγάλη πίστη και αυταπάρνηση των παιδιών, είναι τα βασικά  συστατικά της επιτυχίας.
Η άνοδος επετεύχθη βάσει σχεδίου ή πηγαίνοντας βήμα-βήμα προέκυψε στην πορεία;
Η άνοδος δεν ήταν η προτεραιότητα μας, ήρθε μέσα από την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το σχέδιο μας ήταν η ομάδα μας να πρωταγωνιστεί και συνάμα να λειτουργεί με άξονα την αθλητική εξέλιξη των κοριτσιών. Αυτό που θέλουμε στον Φάρο είναι να αποτελεί η ομάδα μας παράδειγμα ανάπτυξης μιας γυναικείας ομάδας που στηρίζεται στην δική της παραγωγή έμψυχου δυναμικού.
Άλλωστε  πιστεύω ότι ομάδες που έχουν αυτοσκοπό το πρωτάθλημα δεν εξυπηρετούν το ίδιο το άθλημα και συνήθως η αποτυχία είναι καταδικαστική, αντίθετα εμείς θέλαμε απλά να παίξουμε ανταγωνιστικά και η εξέλιξη του πρωταθλήματος μας δικαίωσε, όχι για την άνοδο αλλά για την εξέλιξη των παιδιών μας μέσα στην ομαδική διαδικασία που επιλέξαμε.                                                 
Οι φετινοί τελικοί της ΕΣΚΑΝΑ με αντίπαλο τον Φοίνικα ήταν παιχνίδια σκληρά και αμφίρροπα. Πώς μια νεανική ομάδα όπως ο Φάρος μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ειδικές συνθήκες και την ψυχολογία τέτοιων αγώνων;
Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε με τα κορίτσια δύσκολες στιγμές, από πολλές απόψεις, όχι μόνο αγωνιστικού αλλά και εξωαγωνιστικού επιπέδου, κι αυτό ήταν το δυσκολότερο, λόγω της έλλειψης εμπειρίας.
Θεωρώ, όπως αποδείχθηκε από την σειρά των τελικών, ότι αυτό που έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο ήταν η ομοιογένεια μας, οι σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους, η αλληλοστήριξη, η πίστη σε αυτό που προσπαθούν να πετύχουν, οι ατελείωτες ώρες πιεστικής προπόνησης και πάνω απ’ όλα η γνησιότητα τους. Τα κορίτσια αγαπούν αυτό που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει, την ομάδα.
Πιστεύεις ότι αυτή η σειρά αγώνων «σκληραγώγησε» τις παίκτριες σου και θα σας βοηθήσει ενόψει της Α2 κατηγορίας;
Όλη η διαδικασία της ημιτελικής και τελικής φάσης, ειδικά με το σύστημα των play off, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πιστεύω ότι μας προσέφερε μια μικρή γεύση σε σχέση με το τι μας περιμένει από την νέα περίοδο. Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό αποτελεί μια μεγάλη εμπειρία για τα κορίτσια, δεν είναι τόσο απλό να γίνεσαι πρωταθλητής στα 19 ή στα 16 σου.
Πώς κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, από πλευράς ανταγωνισμού και ποιότητας;
Το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές δεν είχε ικανοποιητικό επίπεδο. Σίγουρα χρειάζεται κάποιες αλλαγές με στόχο την άνοδο του ανταγωνισμού, κάτι βέβαια που αφορά την ίδια την Ένωση. Οι ομάδες από την άλλη οφείλουν να ενισχύσουν το προφίλ τους σε σχέση με τις υποδομές τους. Αν λειτουργήσουμε με αυτόν τον άξονα, σιγά-σιγά θα δούμε ποιοτικότερα αποτελέσματα.
Πάντως οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν μέχρι τέλους ήταν καλές ομάδες, ανταγωνιστικές και νομίζω αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα. Παράδειγμα τόσο ο Φοίνικας, που είναι μια εξαιρετική και έμπειρη σε έμψυχο δυναμικό ομάδα, όσο και ο ΑΟΝΑ, ο οποίος έδωσε βασικούς ρόλους σε μικρές αθλήτριες. Αμφότεροι αφήνουν μια ελπιδοφόρα εικόνα για την μελλοντική τους πορεία.
Είναι έτοιμη η ομάδα αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά να αντεπεξέλθει στα δεδομένα της Α2 κατηγορίας;
Οι βάσεις μπαίνουν μέσα από τις προκλήσεις, αυτό το έχουμε μάθει καλά στον Φάρο. Οι άνθρωποι του γυναικείου τμήματος, με προεξέχων τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Νεαρχάκο αλλά και την αιγίδα του προέδρου μας και δημάρχου Κερατσινίου και Δραπετσώνας, κ. Τζανή Λουκά, γνωρίζουν ότι κάθε σκαλοπάτι έχει τις δικές του προϋποθέσεις, και σε αυτές είναι δεδομένο ότι θα ανταποκριθούμε τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, με ότι περιλαμβάνει η έννοια «προϋπόθεση».
Με ποια λογική θα πορευτείτε την προσεχή σεζόν; Η παραμονή αρκεί σαν στόχος, σε μια ομάδα όπως ο Φάρος που σεζόν με τη σεζόν βελτιώνεται;
Στην ομάδα υπάρχει σχεδιασμός, ο οποίος βαίνει με επιτυχία, κι αυτό σημαίνει ότι οι άξονές μας θα παραμείνουν οι ίδιοι. Θέλουμε να επενδύουμε σε σωστές βάσεις, η ομάδα πρέπει να βαδίσει την νέα κατηγορία και να πατήσει σωστά στα πόδια της. Θεωρώ την παραμονή πρώτο στόχο κάθε «νεοφώτιστης» ομάδας.
Η φετινή ομάδα σε τι ποσοστό θα αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν; Ποιο είναι το μεταγραφικό πλάνο; 
Η ομάδα θα παραμείνει ίδια σε ένα ποσοστό της τάξης του 80%, αυτό είναι δεδομένο βάσει του πλάνου που έχουμε. Από εκεί και πέρα δύο ή τρεις μεταγραφές ουσίας και ποιότητας θα ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό και θα ενισχύσουν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.
Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο για την γυναικεία ομάδα; Τι έχετε ορίσει σαν… ταβάνι προπονητής και διοίκηση;
Έχουμε νεανική στο σύνολο ομάδα, η οποία εξελίσσεται, δείχνουμε σταθερότητα και συνέπεια στους στόχους που θέτουμε και στις προκλήσεις που έρχονται. Δεν επιθυμούμε να είμαστε σε καμιά περίπτωση διάττοντες αστέρες, αλλά να προχωράμε βήμα-βήμα, αυτό είναι το πλάνο μας. Γενικά όμως, η συνέπεια αυτών που αναφέρω σημαίνει ότι σε μια διαδικασία εξέλιξης δεν πρέπει να μιλάς για ταβάνι.
Ο Φάρος θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες στον τομέα της παραγωγικής διαδικασίας. Με ποια φιλοσοφία λειτουργούν οι υποδομές του συλλόγου;
Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή και αυτονόητη για τον σύλλογό μας πλέον. Θέλουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν τα κορίτσια το αθλητικό αγαθό που υπηρετούμε, την καλαθοσφαίριση. Από εκεί και πέρα, η σωστή δομή, οι πολύ καλοί προπονητές στις υποδομές και η σταθερότητα εκπόνησης των προπονητικών μας πλάνων, είναι δεδομένο ότι φέρνουν καλά αποτελέσματα.
Πόσα κορίτσια έχει ο σύλλογος στις υποδομές και πόσα από τα κορίτσια του γυναικείου έχουν αναδειχτεί από τα «σπλάχνα» της ομάδας;
Στις υποδομές μας απασχολούνται πάνω από 75 κορίτσια, τα οποία στελεχώνουν τα διάφορα αναπτυξιακά τμήματα. Στο ρόστερ του γυναικείου μας τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζονται 9 αθλήτριες οι οποίες προέρχονται από τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων ή ακόμα αγωνίζονται σε αυτά.
Το μοντέλο που ακολουθεί ο Φάρος, μιας ομάδας με νεαρές εξελίξιμες παίκτριες, προερχόμενες από τις ακαδημίες του, θεωρείς ότι πρέπει να είναι… μονόδρομος στην εποχή μας για τις υπόλοιπες γυναικείες ομάδες, αν θέλουν να επιβιώσουν;
Θεωρώ ότι αυτό είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες που έχουν σαν ρόλο να καλλιεργούν το άθλημα, τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό μπάσκετ.
Στο γυναικείο μάλιστα θεωρώ ότι αυτός πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός, να μπορείς να προσελκύσεις όσο είναι δυνατόν περισσότερα κορίτσια να αγαπήσουν το άθλημα, και βασισμένος σε αυτό να δημιουργήσεις μια ομάδα με μέλλον. Αυτός ο δρόμος όμως είναι δύσκολος, χρειάζεται σχέδιο, υπομονή, καλή διαχείριση των αποτυχιών που πάντα υπάρχουν, και πάνω από όλα να μπορείς να εμπνευστείς από το όνειρο το οποίο σου δίνει την διάθεση να δουλέψεις.
Αυτό που πριν μόλις δυο χρόνια όλοι θεωρούσαν ρομαντικό, σήμερα είναι το αυτονόητο. Αν δεν γίνει πραγματικότητα, θα μαραζώσει ο αθλητισμός σε κάθε επίπεδο στην Ελλάδα.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΗΛΙΚΙΑΥΨΟΣ
Μαρία Νεαρχάκου
18
1.65
Αθανασία Καναβάρου
17
1.65
Ευγενία Σαμίου
16
1.68
Ειρήνη Οικονομίδου
21
1.78
Αντωνία Παπακωνσταντίνου
20
1.75
Μαρία Ρίζου
20
1.80
Βενετία Παπακωνσταντίνου
20
1.75
Βάσια Αρατσοπούλου
24
1.80
Τόνια Πιτσάκη
34
1.80
Αναστασία Κουταλιανού
16
1.76
Κατερίνα Παπανικολάου
20
1.69
Μαρία Πήττα
23
1.65
Αυγή Μπεράτη
22
1.74
Μαριάννα Παπακωνσταντίνου
24
1.73
Προπονητής: Κώστας Μελέτης
Πρόεδρος: Λουκάς Τζανής
Αντιπρόεδρος: Νίκος Νεαρχάκος
πηγή:http://www.cobrasports.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights