Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Διευκρίνηση για το τελευταίο δίλεπτο σε σχέση με τα 24’’

Παρατηρήθηκε στους αγώνες πρωταθλήματος Εθνικών Κατηγοριών σύγχυση όσον αφορά την εφαρμογή του νέου κανονισμού σχετικά με την ανανέωση των 24'' στα τελευταία δύο (2) λεπτά του αγώνα ή και των παρατάσεων.



Σας επισημαίνουμε ότι:
1. Η ομάδα Α που δικαιούται την κατοχή της μπάλας στο δικό της πίσω γήπεδο, επειδή:
• Δέχτηκε καλάθι.
• Η Β ομάδα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, υπέπεσε σε παράβαση π.χ. βημάτων
• Η Β ομάδα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, υπέπεσε σε σφάλμα κατοχής (σφάλμα που δε συνιστά χορήγηση ελευθέρων βολών)
θα έχει στη διάθεσή της νέα περίοδο 24’’ και θα εκτελέσει την επαναφορά είτε από την τελική γραμμή είτε από το πλησιέστερο σημείο της παράβασης ή του σφάλματος, στο δικό της πίσω γήπεδο.Ωστόσο, εάν η ομάδα Α, επιλέξει να πάρει Τάϊμ Άουτ προκειμένου να επαναφέρει από τη γραμμή επαναφοράς στο εμπρός της γήπεδο, τότε συνεχίζει να έχει στη διάθεσή της νέα περίοδο 24’’.
2. Εάν στην ομάδα Α, ενώ βρίσκεται στο πίσω της γήπεδο και έχει  την κατοχή της μπάλας, χορηγηθεί εκ νέου κατοχή επειδή:
• Η ομάδα Β υπέπεσε σε παράβαση π.χ. αντικανονική χρήση των ποδιών.
• Η ομάδα Β υπέπεσε σε «απλό» σφάλμα (όχι τεχνικό – αντιαθλητικό – αποβολής) που δε συνιστά χορήγηση ελευθέρων βολών (1ο ή 2ο ή 3ο ή 4ο ομαδικό σφάλμα για την ομάδα)
τότε:
• Εάν η ομάδα Α, δεν πάρει Τάιμ Άουτ, έχει στη διάθεσή της νέα περίοδο 24’’, από τοπλησιέστερο σημείο που διαπράχθηκε η παράβαση ή το σφάλμα.
• Εάν η ομάδα Α, πάρει Τάϊμ Άουτ, υποχρεωτικά η επαναφορά θα γίνει από τη γραμμή επαναφοράς στο εμπρός της γήπεδο και θα εφαρμοστεί ο κανόνας των 14’’, δηλαδή:
o Εάν τη στιγμή της διάπραξης της παράβασης ή του σφάλματος υπολοιπόταν πάνω από 14’’, έστω 18’’, τότε θα έχει στη διάθεσή της δέκα οκτώ (18’’) sec για την ολοκλήρωση της επίθεσή της, από τη γραμμή επαναφοράς.
o Εάν τη στιγμή της διάπραξης της παράβασης ή του σφάλματος υπολοιπόταν κάτω από 14’’, έστω 11’’, τότε θα έχει στη διάθεσή της δέκα τέσσερα (14’’) sec για την ολοκλήρωση της επίθεσή της, από τη γραμμή επαναφοράς.

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights