Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μια ήττα μπορεί να βγει και σε καλό...

και η συνέχεια να είναι καλύτερη!!!
Καλό ματς απόψε στο Κερατσίνι, το καλύτερο της αγωνιστικής και όντως.. Παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, και στις λεπτομέρειες και στα 40 λεπτά κρατούσε σε αγωνία για την κατάληξή του όλους όσους ήταν παρόντες.
Δυστυχώς δεν είχε πολύ κόσμο το κλειστό στο Κερατσίνι.. Και είναι και ένας επιβαρυντικός παράγοντας αυτός για την ομάδα του Φάρου, ότι δηλ. δεν έχει δυνατή έδρα (καλώς εννοούμενη δυνατή έδρα). Σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί να έχει δυνατή έδρα!
Πιστεύω ότι σήμερα το παιχνίδι θα είχε άλλη κατάληξη αν... αλλά με τα αν δεν παίζεις μπάσκετ.

Στα του παιχνιδιού, αφού πέρασε λίγο η ώρα και έπεσαν οι σφυγμοί, μπορώ να πω ότι ο Ίκαρος δίκαια μου είχε προκαλέσει ένα κακό προαίσθημα από την προηγούμενη Δευτέρα (πριν δηλ. παίξει με Ιωνικό). Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα μια ανησυχία όλη την εβδομάδα σε σχέση με αυτό το ματς. Και δυστυχώς βγήκε αληθινή..

Παρότι είμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, δεν πήραμε το ματς (και αυτό μετράει βέβαια). Αμυντικά είχαμε μια πολύ καλή προσαρμογή στα επιθετικά ατού του Ίκαρου, ο οποίος δεν πήρε το συνήθες σκορ από τους ψηλούς του (όπως συνήθως κάνει), με Αναστασόπουλο να σκοράσει 14π. με 10 βολές σε 40' συμμετοχής και Λυγγερίδης και Ντεφούδης 8 και οι δυο μαζί. Ο Ικαρος σήμερα στηρίχθηκε στην περιφέρειά του και κυρίως σε 2 μικρά παιδιά (13 Λοϊζίδης, 15 Δεληγιάννης) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους. Στη βασική 4αδα και οι 2, και έπαιξαν και πολύ ώρα και οι 2. Μπράβο τους!
Ο Δεληγιάννης έβαλε και το νικητήριο καλάθι 2'' πριν τη λήξη.

Κακό ξεκίνημα Φάρου και πολύ καλό του Ίκαρου. Μετά το 2-0, το σκορ έφτασε στο 8-23 και το δεκάλεπτο τελείωσε 12-23. Στο 2ο δεκάλεπτο "ξύπνημα" Φάρου, αντεπίθεση και 30-33.

3ο δεκάλεπτο ισορροπημένο, ο Ίκαρος πάντα κρατούσε το προβάδισμα 46-47 (με τρίποντη βόμβα Καραλή λίγο κάτω από το κέντρο!).

Στο 4ο δεκάλεπτο περάσαμε μπροστά, δυνάμωσε η άμυνα και φαινόταν ότι το παιχνίδι γύριζε.

Με σκορ 64-60 στα 48'' περίπου, ο Ζάτας έβαλε ένα δύσκολο τρίποντο μπροστά στον Στέφο (64-63) στα 30'' περίπου και μετά από την άστοχη επίθεσή μας, απέμεναν 8,5'' για τη λήξη. Στα 2΄΄ ο Δεληγιάννης με ταμπλό ύστερα από διείσδυση σκόραρε. Time out, επίθεση μπροστά, ο Ίκαρος φάουλ αμέσως (είχε 3 ομαδικά, θεωρώ λίγα..) και επαναφορά στα 0,9'' κάτω από το καλάθι του Ίκαρου. Η φάση δε βγήκε και το ματς έληξε.

Ματς για γερά νεύρα, με ορισμένα διαιτητικά λαθάκια (με τα δικά μου μάτια, χωρίς να έχω δει το video) που πιστεύω μπορούσαν να αποφευχθούν (τα περισσότερα εις βάρος μας με κάποια πολύ τραβηγμένα φάουλ), και με ορισμένα λάθη δικά μας που θα μπορούσαν επίσης να αποφευχθούν και να είχαμε κερδίσει.
Παρατηρώ το εξής, σε άλλα ματς η επαφή (hand checking δίνεται φάουλ, σήμερα στο κατέβασμα της μπάλας θεωρώ ότι έγιναν αρκετά φάουλ στην πίεση από τα αντίπαλα pm αλλά δεν πήραν φάουλ). Επίσης θεωρώ ότι ο Κούκουρας βγήκε εκτός αγώνα με ανύπαρκτα φάουλ (3/4 δε νομίζω ότι ήταν).

Είναι από τα ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες και πάντα θα βρεις κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει ώστε να έρθει διαφορετικό αποτέλεσμα. Βέβαια, τέτοια ματς τα χαίρεσαι να τα παίζεις, σου δίνουν τις εμπειρίες και σου δημιουργούν χαρακτήρα ώστε να συνεχίσεις πιο δυνατά.. 

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα, και η συνέχεια να είναι καλύτερη! Μια ήττα μπορεί να βγει και σε καλό... wink.gif Το κεφάλι ψηλά!

I love this game... blove.gif κι ας με στεναχωρούν βραδιές σαν τη σημερινή..

leonkalf

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights