Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το αποτέλεσμα του αγώνα

Έχοντας τελειώσει άλλο ένα σαββατοκύριακο με την κορύφωση ενός ακόμη εβδομαδιαίου πλάνου να δίνει τα διαπιστευτήρια του, αναρωτιέμαι αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά η κάτι πήγε λάθος το όποιο δεν πρέπει να ξαναγίνει.


Εδώ και αρκετό καιρό, και συγκεκριμένα από τότε που δημιουργήθηκε αυτός ο ιστότοπος μου λένε όλοι να γράφω τα αποτελέσματα των ομάδων που προπονώ κατά καιρούς στο σύλλογο. Έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετία ασχολούμενος συνειδητά  με το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες έχω καταλήξει ότι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να απασχολεί τους προπονητές είναι το αποτέλεσμα. Χωρίς να θέλω να αποκλίνω, θα αναφέρω ίσως κάποιες περιπτώσεις που το αποτέλεσμα κρίνει το μέλλον μιας ομάδας και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που κάποιο τμήμα διεκδικεί με αξιώσεις μια άνοδο, ένα πρωτάθλημα. Πιστεύοντας βέβαια ότι ο καλύτερος-ομάδα πάντα σε αυτό το άθλημα κερδίζει.

Αυτές τις μέρες έχουμε την τύχη  το εφηβικό μας τμήμα να διεκδικεί μια ακόμη νίκη για να προσφέρει στα παιδιά το κάτι παραπάνω που θα τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Και αναφέρω ως παράδειγμα το εφηβικό τμήμα γιατί σε αυτό το παιχνίδι για να πιστοποιήσεις το ποιος είναι καλύτερος οι νίκες είναι αναγκαίες. Για μην παρεξηγούμαι, το ‘καλύτερος’ στον αθλητισμό είναι μια λέξη που πρέπει να την επιβεβαιώνεις μέχρι να σταματήσεις να αγωνίζεσαι. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα των σωματείων αλλά και των αθλητών στο πως εξαργυρώνουν τις νίκες.

Περνώντας τώρα στα του οίκου μου, δεν μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου διαφοροποιούν την άποψη μου για το πώς πρέπει να δουλέψουμε και την επόμενη εβδομάδα. Καλώς η κακώς μια ήττα μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από μια εφήμερη νίκη, εδώ βέβαια μιλάμε για την διαχείριση του αποτελέσματος όπως και το αντίστροφο μια νίκη μπορεί να σε ξεγελάσει αν δεν την αξιολογήσεις κατάλληλα. Αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο που προσπαθώ να το συζητάω συνέχεια με τους αθλητές μου, τι κερδίζω και τι χάνω σε κάθε παιχνίδι για να τους προετοιμάσω να αξιολογούν και αυτοί από την σκοπιά τους το μέλλον τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης από όποιο επίπεδο αυτοί επιθυμούν τα επόμενα χρόνια.

Επιμένω στο να αναφέρω ξανά και ξανά ότι μιλάμε για το αποτέλεσμα στα τμήματα υποδομής, με έναν διαχωρισμό που πολλές φορές είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα παιδιά  αλλά και οι γονείς σε αυτές τις ηλικίες, του επιπέδου των στόχων που καλλιεργούνται σε κάθε ομάδα.
Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνα περιμένοντας νέους αγώνες και νέα αποτελέσματα προς αξιολόγηση…..

ΜΑΡΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 
Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights