Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

"Ανεβαίνει ο πήχης!"

Ο Βαγγέλης Τσάπας στο Βαsketworld.gr:
Σε καιρούς χαλεπούς, όπου η χώρα μας μαστίζεται από οικονομική κρίση, το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αγνοί παράγοντες-ιδεολόγοι, οι οποίοι έχουν μείνει στα... παρθένα χρόνια του αθλήματος και συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει αναμφισβήτητα ο Βαγγέλης Τσάπας, που αποτελεί... Φάρο για αρκετούς άλλους, που μπαίνουν στο μπάσκετ για να... φάνε και όχι για να δώσουν.
Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος, καθώς ευτυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που αγαπούν πραγματικά την... πορτοκαλί θεά. Ο ισχυρός άνδρας του Φάρουάνοιξε τα χαρτιά του στο basketworld.gr, όντας άκρως αποκαλυπτικός. Αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραμείνει στον χώρο μετά απ' ό,τι συνέβη πέρυσι, στην συμφωνία με τον Κώστα Σορώτο, στις μεταγραφές, αλλά και στην κάλυψη των αγώνων της ομάδας για τη νέα χρονιά μέσω web tv.
Μετά την περίεργη περσινή χρόνια, πώς έφτασες στην απόφαση να κάνεις άλλη μια προσπάθεια;
Είναι μια περίεργη ιστορία, που πέρασε από χίλια κύματα. Στην αρχή δεν ήθελα ούτε να ξανακούσω για μπάσκετ. Ήταν τόσο νωπά μέσα μου όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη χρόνια, που δεν ήθελα ούτε καν να το σκεφτώ. Σιγά-σιγά και κυρίως χάρη στην αφοσίωση του Δασκαλούδη και του Μπουλιόγλου είπαμε να κάνουμε κάτι χαλαρό... Έκανα διάφορες προσπάθειες οι οποίες όμως δεν με ικανοποιούσαν.
Φαντάσου ότι είχα συνηθίσει τα τρία προηγούμενα χρόνια να μπαίνω στο γήπεδο και να βλέπω μια ομάδα που δούλευε σε απόλυτα επαγγελματικά πλαίσια... Άσχετα από τις νίκες ή τις ήττες, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Πολέμη σ αυτήν την ομάδα ήταν ότι ήταν ομάδα με το "Ο" κεφάλαιο! Όταν λοιπόν έχεις συνηθίσει σε αυτό το επίπεδο, είναι δύσκολο να αποδεχτείς μια μέτρια κατάσταση.
Πώς φτάσατε στον Κώστα Σορώτο;
Είχα, λοιπόν, απογοητευτεί από την εικόνα. Ήμουν πάλι έτοιμος να τα παρατήσω, καθώς δεν πίστευα ότι μπορεί κάποιος να φέρει την κατάσταση που ήταν πριν. Μου ήρθε, λοιπόν, η ιδέα. Θα προσπαθούσα να βρω άκρη με τον Σορώτο. Θα προσπαθούσα να του εξηγήσω τι είχα στο μυαλό μου και το πολύ-πολύ να μου έλεγε "όχι" και με ήσυχη πια την συνείδησή μου να τα παρατούσα, έχοντας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσω την ομάδα σ' ένα επίπεδο. Έβαλα έναν κοινό γνωστό να πάρει τον coach και να τον ρωτήσει αν το συζητάει. Ο κόουτς είπε "ΟΚ" κι απ' ό,τι θυμάμαι, όλα τ' άλλα ήταν σχετικά εύκολα. Στην προοπτική να συνεργαστώ με τον Κώστα Σορώτο, όλες οι σκέψεις για να σταματήσω ανήκαν πλέον στο παρελθόν ...
Με ποιο τρόπο κατάφερες να πείσεις τον Κώστα Σορώτο να πει το μεγάλο "ναι";
Σου είπα και πριν ήταν σχετικά εύκολο... Από ποια άποψη; Ο κόουτς είναι καθαρά μπασκετικός άνθρωπος. Οπότε αυτά που ζήτησε ήταν αυτονόητο για εμάς να του τα προσφέρουμε... Είναι τρομερά απλός και προσιτός οπότε δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος χειρισμός. Απλά και καθαρά πράγματα. Όσοι έχουν διάθεση να δουλέψουν άλλωστε δεν ζητάνε παράλογα πράγματα. Όταν ήρθε, λοιπόν, ο coach ξανάρχισε η δουλειά και η καρδιά μου πήγε στη θέση της. Είμαστε πολλοί τυχεροί που θα τον έχουμε κοντά μας. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα του και να του δίνουμε αυτά που χρειάζεται για να δουλέψει με την άνεσή του.
Από τον Πολέμη στον Σορώτο λοιπόν... Λάτρης της πειθαρχίας;
Μα αν δεν έχεις πειθαρχία, γιατί να κανείς όλο αυτό το εγχείρημα; Τα πάντα στηρίζονται στην πειθαρχία. Δεν υπάρχει επιτυχία στον αθλητισμό που να μην στηρίζεται στην πειθαρχία.
Εγώ μέσα από τη διαδικασία των ομάδων ήθελα κάθε χρόνο να μαθαίνω πράγματα για το μπάσκετ και δίπλα στον Πολεμη έμαθα πολλά, αλλά και τώρα δίπλα στον νέο προπονητή θα μάθω κι άλλα. Αυτή είναι η ευλογία του να συνεργάζεσαι με μπασκετανθρώπους.
Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο μέλλον, αυτό το σωματείο χρωστάει ευγνωμοσύνη στον Πολέμη γι' αυτά που προσέφερε. Αυτά δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Στόχος είναι πάντα να πας ένα "κλικ" πιο πάνω, αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε αυτούς που προσέφεραν. Ενα ομαδικό σύνολο δεν μπορεί να πετύχει χωρίς πειθαρχία.
Στον Φάρο ο προπονητής έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης. Είναι ο απόλυτος άρχοντας. Γι αυτό και οι προπονητές που συνεργαζόμαστε, έχουν το χάρισμα να είναι ηγέτες. Αυτό δεν είναι κατά την γνώμη μου εύκολο να το βρεις στις μέρες μας. Αν με ρωτάς, λοιπόν ναι, μάλλον είμαι λάτρης της προηγούμενης γενιάς προπονητών που δεν φοβούνταν να βγουν μπροστά για το καλό της ομάδας και να δίνονται στην ομάδα ...

Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;
Εμένα ο στόχος μου κάθε χρόνο είναι ο ίδιος ... Να το ευχαριστηθούμε και να φτάσουμε στο maximum των δυνατοτήτων μας μέσα από ομαδική δουλειά. Ξέρω ότι είμαστε ένα από τα φαβορί για άνοδο, αλλά εμένα με νοιάζει η ομάδα μου. Ο κόουτς και τα παιδιά, επειδή είναι νικητές κι έχουν μάθει στον πρωταθλητισμό από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισαν ότι στόχος τους είναι η άνοδος. Υγεία να έχουμε για να καταφέρουμε τους στόχους μας.
Πώς βλέπεις την κορυφή;
Φέτος υπάρχουν πάλι τουλάχιστον τέσσερις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς. Ξεχωρίζει βέβαια ο Εθνικός που κατά την γνώμη μου, η διοίκησή του είναι επιπέδου Α1, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο του. Προσωπικά, ανυπομονώ γι αυτά τα παιχνίδια... Άλλωστε η πεμπτουσία όλης της προσπάθειας είναι τα ντέρμπι! Ο Εθνικός αργά η γρήγορα θα βρεθεί πιο ψηλά αν συνεχίσουν οι ίδιοι άνθρωποι...
Η Μανδρα είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα που συνεχίζει μια σπουδαία προσπάθεια ετών και ο Ίκαρος φέτος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Επίσης, επέστρεψε κι ο Πορφυρας ο οποίος για την αποτελεί ένα πολύ ιστορικό σωματείο για την ΕΣΚΑΝΑ και η προσπάθεια που γίνεται εκεί από ενα παιδί που του εμπιστεύτηκαν τα ηνία της ομάδας πιστεύω ότι θα αποδώσουν καρπούς.
Ο ερχομός τόσο του Κατούφα, όσο και άλλων πρωτοκλασάτων παικτών, δεν ανεβάζει τον πήχη;
Είναι μεγάλη μας τιμή που ο Σωτήρης θα αγωνιστεί σε εμάς, αλλά και ο Πρινέας, ο Θάνος, ο Καρλάφτης κι ο Παπαδόπουλος, μαζί με τα παιδιά που έχουν ξαναφορέσει τα χρώματα του Φάρου, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει απο το σύνολο. Σίγουρα οι πιο κερδισμένοι είναι οι πιτσιρικάδες που έχουν μόνο να κερδίσουν από την καθημερινή συναναστροφή με έναν αθλητή σαν τον Σωτήρη...
Την περσινή χρόνια έγιναν διάφορα με την διαιτησία και με την ΕΣΚΑΝΑ . Τι έχεις να πεις γι' αυτά;
Περασμένα ξεχασμένα... No hard feelings! Κοιτάμε μπροστά κι ελπίζω να ήταν μια κακή παρένθεση που όλοι κάναμε τα λάθη μας.
Τι έφταιξε κατα την γνώμη σου και δεν τα καταφέρατε να κερδίσετε την άνοδο;
Δεν θέλω να κοιτάζω πίσω, τι έφταιξε και τι όχι. Δεν νομίζω ότι ήταν αποτυχημένη χρονιά. Σίγουρα δεν πετύχαμε το maximum των δυνατοτήτων μας όμως αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Η διάρκεια είναι αυτή που κρίνει τους συλλόγους κι όχι μια χρόνια. Το θέμα, λοιπόν, για τον Φάρο είναι η διάρκεια. Σαν αρχηγός μιας κατάστασης έχω το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σ' αυτά που δεν πετύχαμε ... Αυτά είναι μαθήματα για το μέλλον!
Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Φάρου;
Ο Φάρος δεν είναι μόνο αντρικό. Είναι μια παρέα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κερατσινίου κ. Λουκά Τζάννη, που προσφέρει στην ομάδα για πάνω από 10 χρόνια. Ο πρόεδρος έχει μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του ασχολείται πολύ με την ομάδα. Η παρουσία του κοντά μας είναι σημαντική.
Η γυναικεία ομάδα που κυρίως απαρτίζεται από νέα κορίτσια κέρδισε φέτος την άνοδο στην Α2 και κάνει πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και όλα τα τμήματα υποδομών δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο.  Στόχος είναι το όνομα του Φάρου να είναι συνδεδεμένο με την πειθαρχία και την σκληρή δουλειά. Οι εποχές είναι τρομερά δύσκολες και η επιστροφή των παιδιών στον αθλητισμό είναι μονόδρομος. Αυτό είναι ένα από τα θετικά της κρίσης.
Η ομάδα θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη...
Φέτος ήρθαμε σε συμφωνία με ιντερνετικό κανάλι, το οποίο θα μεταδίδει κάθε Δευτέρα τους αγώνες μας, ενώ θα έχει παράλληλα νέα και ρεπορτάζ από την ομάδα μας. Είναι ένα πολύ  σημαντικό και πρωτοποριακό βήμα που νομίζω ότι σιγά σιγά θα το ακολουθήσουν πολλές ομάδες. Στόχος είναι το σωματείο του Φάρου να ακούγεται ολοένα και περισσότερο και να γίνει το πιο δυνατό σωματείο σε όλα τα επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά!


Νίκος Βαγγέλης 

πηγή:basketworld.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights