Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Πρόληψη τραυματισμών

Η αντίληψη που επικρατεί για τους τραυματισμούς υποστηρίζει κυρίως την ατυχή στιγμή του αθλητή. Όμως τα αίτια μπορεί να είναι βαθύτερα και οι τραυματισμοί να προέρχονται λόγω κάποιων καταστάσεων οι οποίες πολλές φορές μπορούν να προβλεφθούν και να αποφευχθεί ο τραυματισμός. Ο προπονητής πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος για την ψυχολογική κατάσταση των αθλητών του. Πρέπει να ενημερώνετε για τυχών γεγονότα εκτός αγωνιστικού χώρου, που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ή των αγώνων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και να οδηγήσουν σε πτώση της απόδοσης ή και σε πιθανούς τραυματισμούς.
Ο προπονητής πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αντίληψη αυτών των καταστάσεων και να επιδιώκει την πρόληψη των τραυματισμών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν έχει στενή προσωπική σχέση με τους αθλητές και αν υπάρχει γενικότερα σχέση εμπιστοσύνης. Επίσης πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές της συμπεριφοράς του αθλητή, να μπορεί να τις αιτιολογήσει ή αν χρειαστεί να προσφέρει τη βοήθεια του για να ξεπεραστούν. Είναι πολύ προτιμότερο να δώσει 2 μέρες ρεπό σε κάποιο αθλητή για να μπορέσει να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί παρά να αντιμετωπίσει ένα τραυματισμό.
Οι τραυματισμοί στον αθλητισμό μπορούν να προέλθουν από:
Προηγούμενους τραυματισμούς
Μυοσκελετικές ανωμαλίες
Πρόωρη εξειδίκευση
Ελλείψεις στην τεχνική, ελλιπής ενδυνάμωση.
Καιρικές συνθήκες
Αλλά και από ψυχοκοινωνικές καταστάσεις όπως:
Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Στρες από τη ζωή, έντονα γεγονότα της ζωής (μείωση της προσοχής, της αυτοσυγκέντρωσης
Χαμηλή ψυχική ετοιμότητα
Αρνητική ψυχική διάθεση (ένταση, κατάθλιψη, θυμός, κούραση, σύγχυση)
Κούραση από την προπόνηση ή από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα.
Έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης.

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights