Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΕΜΗΣ "Εκλεισαν στόματα"

Μέσα σε τρία χρόνια ο Φάρος αναδεικνύεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του κυπελλούχος ΕΣΚΑΝΑ (το είχε καταφέρει και το 2011). Η ομάδα του Κερατσινίου ήταν αυτή που ξεχώρισε στο final 4 που έλαβε χώρα στο κλειστό της Ελευσίνας και από την Παρασκευή πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή της. Ο τεχνικός του Φάρου, Ανδρέας Πολέμης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ που θα φέρει την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.



Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ για δεύτερη φορά από τον Φάρο

«Είμαι χαρούμενος γιατί ήρθα στην ομάδα σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο έπρεπε να συνεχιστεί μία δουλειά και η ομάδα να παραμείνει πρώτη. Το Κύπελλο φάνταζε σαν ένα κερασάκι στη τούρτα γιατί η ομάδα ήθελε και θέλει το πρωτάθλημα, οπότε το Κύπελλο δεν το συζητάγαμε ιδιαίτερα. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με Μάνδρα και Ίκαρο μας έδωσαν ώθηση και καλή ψυχολογία.
Παρότι ήμασταν εξουθενωμένοι από τα συνεχόμενα ματς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον Πόλις, ο οποίος μας είχε αποκλείσει πέρσι από το θεσμό. Για πολλούς φάνταζε ως ένα παιχνίδι που δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε. Η ομάδα έδειξε ότι έχει αποθέματα δυνάμεων, καλή ψυχολογία και με καλή αμυντική τακτική ξεπεράσαμε το σκόπελο του Πόλις σχετικά εύκολα».

Για το παιχνίδι του ημιτελικού, όπου η ομάδα του κέρδισε τον Πόλις που πρωταγωνιστεί στη Γ' εθνική
«Κόντρα στην ομάδα της Καλλιθέας ξεκινήσαμε να βάλουμε τη μπάλα κοντά καλάθι και στην αρχή τα καταφέραμε έχοντας καλό επιθετικό παιχνίδι κάτι που μας έδωσε μία σημαντική διαφορά 15 πόντων. Μέχρι το ημίχρονο συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 10 πόντους. Στο δεύτερο, όμως μισό χαλαρώσαμε και εξαιτίας της αταξίας στην επιθετική λειτουργία και παράλληλα την χαλάρωση στην άμυνα η διαφορά μειώθηκε. Σε εκείνο το σημείο η διάθεση που υπήρχε γνωρίζοντας ότι μία ήττα θα μας απέκλειε λειτούργησε σαν καμπανάκι, οπότε επιστρατεύσαμε την καλή άμυνα για να ξεφύγουμε εκ νέου. Σημαντικό σημείο του αγώνα ήταν όταν 5 λεπτά πριν λήξει το ματς βγήκε ο Κατούφας με πέντε φάουλ. Εκεί όλοι κατάλαβαν ότι μόνο από την άμυνα κα μέσα από σωστές συνεργασίες στην επίθεση θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Τελικά το αποτέλεσμα ήρθε σχετικά εύκολα και πιστεύω ότι άξια κερδίσαμε γιατί στο συγκεκριμένο ματς ήμασταν καλύτεροι. Τακτικά εστιάσαμε τον αγώνα στην αντιμετώπιση των Καραλή και Παντελιάδη και όσα παιδιά αλλάξαμε στο μαρκάρισα των συγκεκριμένων παικτών πήραν άριστα. Με αυτούς τους δύο παίκτες εκτός ο Πόλις ουσιαστικά αποδιοργανώθηκε».

Για το παιχνίδι με τον Μανδραϊκό στο τελικό
«Η Μάνδρα είναι καλή ομάδα και διαθέτει ένα δυνατό ρόστερ. Ερχόταν στον τελικό με σημαντικό κίνητρο 
γιατί το Final4 γινόταν 
δίπλα τους (σ.σ. στην Ελευσίνα που 
συνορεύει), ενώ δεν τους έμενε και κάτι άλλο να διεκδικήσουν μετά την ήττα στο πρωτάθλημα. Έχοντας βγει ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος τους έμενε μόνο ο θεσμός του Κυπέλλου να διεκδικήσουν γι' αυτό και είχαν σημαδέψει τον τελικό ως ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Εμείς συλλέξαμε ότι κομμάτια δύναμης είχαμε και σε συνδυασμό με την καλή ψυχολογία που έχουμε και τη διάθεση στα ύψη από το γεγονός ότι παίζουμε ένα τελικό κατεβήκαμε στο παιχνίδι. 
Ο αγώνας ήταν δύσκολος, όμως τα παιδιά είχαν διάθεση, ενώ ευτυχήσαμε να έχουμε έναν εξαιρετικό Κατούφα. Στην αρχή ήμασταν οργανωμένοι επιθετικά, ενώ ήμασταν καλοί αμυντικά με αποτέλεσμα να παίρνουμε διαφορές τις οποίες συντηρήσαμε μέχρι περίπου το 25'. Είχαμε στο ημίχρονο πρόβλημα με τον Κατούφα, καθώς είχε χρεωθεί με 3 φάουλ, οπότε στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου τον κρατήσαμε εκτός για λίγο εκμεταλλευόμενοι την υπέρ μας διαφορά, όμως περίπου στο 25' τον επαναφέραμε. Με την είσοδο του μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν και ήταν καταλυτικός. Γενικά ήμασταν καλοί μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο. Είχαμε «χτίσει» μία διαφορά 7 πόντων, όμως δείξαμε για ακόμα μία φορά (σ.σ. συμβαίνει στα τελευταία ματς του Φάρου) αδυναμία συγκέντρωσης που οδήγησε στην αδυναμία συντήρησης των διαφορών μας. Χάσαμε κάποια κρίσιμα ριμπάουντ και ο Μανδραϊκός με 3 τρίποντα μπήκε στο παιχνίδι ξεπερνώντας μας με 3 πόντους στο τελευταίο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο πήραμε τάιμ άουτ, προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε και να πάμε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι προσπαθώντας παράλληλα να εκμεταλλευτούμε ότι ο αντίπαλος είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ. Στις βολές που κερδίσαμε ήμασταν ψύχραιμοι. Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τελευταίο λεπτό παίξαμε έξυπνα, τακτικά σωστά και με τη βοήθεια της τύχης καταφέραμε να σηκώσουμε το Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία μας.
Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, την διοίκηση και τον κόσμο που έδειξε ότι έχει την διάθεση να μας συμπαρασταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαι περήφανος για τους αθλητές μας γιατί στα 4 τελευταία ματς έδειξαν χαρακτήρα και έκλεισαν στόματα».


Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights