Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φάρος Κερατσινίου συνεχίζει να «λάμπει»!

Mια συνέντευξη εφ όλης της ύλης για την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και για την γενική πορεία της ομάδας, παραχώρησε ο αρχηγός μας Β.Τσάπας στο superbasket.gr

Ο Φάρος Κερατσινίου αποτελεί μία ομάδα που πραγματικά θα μπορούσε να αποτελεί… «φάρο» του μπάσκετ στις γειτονιές του Πειραιά και το αποδεικνύει συνεχώς με την πορεία και τις επιτυχίες του.
Πιο πρόσφατο κατόρθωμά του, η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ για τρίτη φορά στην ιστορία του μετά το 2011 και το 2013, ένα τρόπαιο που δίνει ώθηση στα όνειρα και τους στόχους αυτής της ομάδας.
Μιας ομάδας που έχει πίσω τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, με μεράκι, όνειρα και θέληση για σκληρή δουλειά ώστε ο Φάρος να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί χωρίς να βάζει «ταβάνι».
Πρώτος απ’ όλους ο ισχυρός άνδρας του Φάρου Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Superbasket.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Μπορεί όπως μου έλεγαν πολλοί μετά το τέλος ότι ήταν η πιο εύκολη κούπα από τις 3 …. Εγώ διαφωνώ…  Ήταν η πιο Όμορφη!  Ήταν το κλείσιμο ενός κύκλου. Ήταν η επιβεβαίωση της Πορείας αυτής της Ομάδας.  Ότι έχει ανεβάσει τόσο πολύ το επίπεδό της που μπορεί ένα F4 κυπέλλου να το θεωρεί εύκολη υπόθεση!
Αν το 2010 έλεγες σε κάποιον ότι ο Φάρος θα είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι σε ομάδες όπως ο Πόλις, ο Πρωτέας κι ο Έσπερος θα γέλαγε.
φαρος 2011 φαρος ανοδος στη Β φαρος 2013 φαρος κυπελλο 2015
Άρα λοιπόν η ποιότητα αυτής της ομάδας που χτίστηκε με μεράκι, πολλές θυσίες και πολύ κόπο και πολύ άγχος,  πίεση και στεναχώριες, είναι που κάνει πια κάποια πράγματα να φαίνονται εύκολα…
Κι ο δρόμος αυτός δεν ήταν εύκολος … Είχε και πολύ δύσκολα βράδια!
Η ποιότητα της προσπάθειάς μας έφτασε αθλητές όπως ο Πετροδημόπουλος, ο Σιούτης, ο Μοσχοβίτης, ο Κομποδιέτας, ο Λυκογιάννης, ο Μαγκουνής και ο Κουρής, να αποφασίσουν να έρθουν σε μια ομάδα σαν τον Φάρο.
Για τα παιδιά που φοράνε χρόνια την Φανέλα, από την αρχή σχεδόν όπως  ο Παπαδόπουλος, ο Κουντουράς κι ο Καραλής δεν θέλω να πω κάτι άλλο εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτούς η ομάδα δεν θα είχε ταυτότητα.
Πριν από τρεις εβδομάδες όταν κερδίσαμε ένα ματς στην παράταση, οι αντίπαλοι μέσα στην παραζάλη τους έγραψαν ότι είμαστε ομάδα με μισθοφόρους … Κανείς δεν έκανε τον κόπο να δει ότι 4 από τους 10 παίζουν την ομάδα από την Α ΕΣΚΑΝΑ! Ενώ στο δικό τους ρόστερ μόνο ένας…
Αφησα για το τέλος τον MVP…
Τον καλύτερο παίχτη που έχει φορέσει ποτέ την φανέλα του Φάρου αλλά και τον Άνθρωπο που μέσα στις 4 γραμμές άλλαξε την μοίρα αυτής της ομάδας… Τον Σωτήρη τον Κατούφα!
Το έχω πει και θα το λέω πάντα… Σε αυτήν την ομάδα του αξίζει ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ Σεβασμός! Χωρίς αυτόν δεν θα φτάναμε ποτέ ως εδώ!», κατέληξε μιλώντας για τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα.
Ο Φάρος όμως πρωταγωνιστεί και στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς μαζί με την Κύμη είναι από τους διεκδικητές της ανόδου. Ηταν από την αρχή αυτός ο στόχος;
«Η ομάδα που χτίσαμε το Καλοκαίρι είχε σκοπό να πρωταγωνιστήσει … Μέχρι στιγμής η πορεία μας έχει δικαιώσει . Κατακτήσαμε με άνεση το Κύπελλο και είμαστε στην δεύτερη θέση του Ομίλου μας. Παίζουμε την Κυριακή ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αμύντα το οποίο έτσι και το κερδίσουμε γινόμαστε φαβορί για την δεύτερη θέση. Πάνω από Ιστορικές ομάδες τις οποίες πριν 2-3 χρόνια ούτε μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα παίζουμε αντίπαλοι και την πρώτη μας κιόλας χρονιά στην Β’ Εθνική, τις έχουμε αφήσει πίσω μας στην βαθμολογία.
Έχουμε στην έδρα μας την Κύμη που κάνει εξαιρετική πορεία. Έχουμε στόχο να την κερδίσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από την πλευρά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος . Όμως, κακά τα ψέματα, αυτήν την στιγμή το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Κύμη. Κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Εμείς όμως οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέχρι τέλους», υποστηρίζει ο Βαγγέλης Τσάπας και συμπληρώνει: «Οι στόχοι μας είναι να έχουμε πάντα ένα ποιοτικό σύνολο . Αυτό που κάνουμε να το απολαμβάνουμε και να το κάνουμε με μεράκι. Αν τα παραπάνω συνδυάζονται και με παρουσία σε παραπάνω κατηγορίες είναι ευχής έργον για εμάς».
Οσο για το αν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία η απάντησή του ήταν σαφής:  «Μυστικό δεν υπάρχει… Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε κι εγώ κι ο Ανδρέας ο Πολέμης! Υπάρχει καθημερινή και πολύωρη ενασχόληση με την ομάδα είτε στην προπόνηση είτε εκτός.  Ασχολούμαστε πάρα πολλές ώρες. Από τα πιο μικρά έως τα πιο σοβαρά…
Αυτά όμως τα χρόνια είμαστε πολύ τυχεροί και στην ποιότητα των χαρακτήρων των παιδιών που έχουμε επιλέξει να έρθουν στην ομάδα. Όλα τα παιδιά εκτός από καλοί παίκτες είναι και σωστοί χαρακτήρες κι αυτό βοηθάει πάρα πολύ!
Επίσης υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ διοίκησης, προπονητή και παικτών που αυτό με τα χρόνια έχει δημιουργηθεί και κάθε χρόνο λειτουργεί και καλύτερα. Νομίζω πλέον ότι οποίος αθλητής επιλέγει να έρθει πλέον στον Φάρο ξέρει ότι έρχεται σε οικογένεια»!
Για το αν η ομάδα μπορεί σιγά σιγά να υπολογίζει και στην στήριξη ανθρώπων που θα την ακολουθούν, ο Βαγγέλης Τσάπας τόνισε πως «Ο Φάρος δεν κουβαλάει μαζί του οπαδούς. Έρχονται όμως άνθρωποι μαζί με τα παιδιά τους και στηρίζουν την ομάδα μας και απολαμβάνουν το Μπάσκετ και δεν έχουν πρόβλημα να χειροκροτήσουν τον αντίπαλό μας κάθε φορά, είτε είναι χειρότερος είτε είναι καλύτερος από εμάς.
Στους τρεις τελικούς που παίξαμε και το 2011 με τον Εθνικό που έχει πολύ περισσότερο κόσμο από εμάς, η κερκίδα του Φάρου έκλεψε την παράσταση σε ένα κατάμεστο τότε γήπεδο.  Και το 2013, ουσιαστικά στην έδρα του αντιπάλου μας τότε στην Ελευσίνα, ο κόσμος μας ήταν περισσότερος και φέτος βέβαια, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, η Κερκίδα του Φάρου βγήκε νικήτρια!
Μεγαλύτερη επιβράβευση για ένα συνοικιακό σωματείο σαν το δικό μας είναι όταν για άλλη μια φορά στην φωτογράφιση με την κούπα, την ομάδα την περιστοιχίζουν μικρά παιδάκια με τα ρούχα του Φάρου»!
Στο τέλος δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στον άτυχο αθλητή της ομάδας, τον Γιώργο Κουντουρά και να του αφιερώσει το Κύπελλο, αποδεικνύοντας την οικογενειακή νοοτροπία της ομάδας… «Ολη η οικογένεια του Φάρου, διοίκηση, προπονητής, τεχνικό team, παίκτες και φίλαθλοι, αφιερώνουμε το τρίτο κύπελλο στην Ιστορία μας στον Γιώργο Κουντουρά που στον Ημιτελικό έπαθε ρήξη χιαστού και θα λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι τέλος της χρονιάς.  Όλοι τον αγαπάμε και του ευχόμαστε το συντομότερο δυνατόν να είναι πίσω υγιής»
πηγή:www.superbasket.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights