Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η άθληση αυξάνει τους σχολικούς βαθμούς

Ερευνητές συγκρίνουν τη φυσική κατάσταση με τη σχολική επίδοση των μαθητών
Αν κάνουμε τους μαθητές να γυμνάζονται περισσότερο ίσως καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα παχυσαρκίας και να καλυτερεύσουμε τους βαθμούς τους, λένε αμερικανοί ειδικοί. Αμερικανική μελέτη λέει επίσης πως οι γυμνασμένοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς από τους αγύμναστους.

Το σκορ έπεφτε πάνω από μία μονάδα κάθε επιπλέον λεπτό που περνούσε για να ολοκληρωθεί η απόσταση ενός μιλίου τρέχοντας ή περπατώντας από μαθητές ηλικίας 11 με 15.

Τα σχολεία και οι γονείς που επιθυμούν να καλυτερεύσουν τη σχολική επίδοση 


των μαθητών τους πρέπει να γνωρίζουν πως για να λειτουργεί ο εγκέφαλος καλύτερα χρειάζεται αερόβια άσκηση και υγιές σώμα, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί σύγκριναν τη φυσική κατάσταση με τη σχολική επίδοση μαθητών ηλικίας 11, 13 και 15 ετών. Τα μισά παιδιά ήταν κορίτσια, τα μισά αγόρια και διαφόρων εθνικοτήτων όπου το 32% ήταν υπέρβαρα και το 28% παχύσαρκα.

Η δοκιμασία ήταν ένα μίλι τρέξιμο ή περπάτημα σε διάδρομο χωρίς κλίση μέσα σε 15 λεπτά το πολύ. Τα αγόρια κατά μέσο όρο το διήνυσαν σε 10 λεπτά και τα κορίτσια σχεδόν σε 11.

Οι μαθητές που είχαν καλή επίδοση στη δοκιμασία αυτή είχαν καλή επίδοση και στα μαθήματά τους ασχέτως ηλικίας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, φύλου ή εθνικότητας. Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι είχαν σημαντικά χαμηλότερη επίδοση.

Πηγή: ygeianews.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights