Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν κρυφοκοιτάμε την κορυφή"

Τα κορίτσια μας, ύστερα από μια εκπληκτική εμφάνιση στην Αργυρούπολη, υποχρέωσαν τον ΑΟΝΑ στη δεύτερη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα (63-55)  και πάτησαν κορυφή!!!. 
Ύστερα από  τη μεγάλη νίκη που σημείωσαν, έβαλαν τις βάσεις για την άνοδο τους στην Α2 
Το πρωτάθλημα όμως, έχει πολύ δρόμο ακόμα!!! και κρύβει πολλές εκπλήξεις!!!...
Σε δηλώσεις του στο Superbasket.gr o τεχνικός του γυναικείου τμήματος Κ.Μελέτης τόνισε: 
"Εδώ και τρισήμισι χρόνια στο Φάρο γίνεται πολύ συστηματική δουλειά", τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στο superbasket. gr και συνέχισε:
"Οι παίκτριές μου είναι κορίτσια που δουλεύω μαζί τους από τις κορασίδες και τις νεάνιδες. Το 90% της ομάδας είναι μαζί από την αρχή, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει υψηλό ποσοστό ομάδικότητας. 

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως ακολουθούμε πιστά το εβδομαδιαίο προπονητικό μας πρόγραμμα, οι παίκτριες είναι αθλήτριες με όρεξη για δουλειά και έχουν πολλές προοπτικές. Η δουλειά αυτή βγαίνει στο παρκέ και δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια το τμήμα των κορασίδων πλασάρεται στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας μαζί με ομάδες "κολοσσούς" και με μεγάλη ιστορία όπως οι Εσπερίδες, ο Πανιώνιος ή ο Κρόνος.
Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Φάρου. Να κάνουμε σωστή δουλειά στις υποδομές και να παράγουμε ταλέντα. Οι υποδομές είναι κομβικής σημασίας και στη δική μας ομάδα δίνουμε μεγάλο βάρος σε αυτό, με ανθρώπους που ειδικεύονται στην καλοθοσφαίριση, που προέρχονται από τα ΤΕΦΑΑ και όχι απλά κάποιον παίκτη ή παίκτρια από τα άλλα τμήματα της ομάδας.
Η ομάδα είναι προϊόν της περιοχής. Τα κορίτσια έχουν μεγαλώσει μαζί και ό,τι έχουν μάθει το έχουν μάθει μαζί. Οι σωστές βάσεις και αρχές είναι το παν, ειδικά για τα νέα αυτά κορίτσια που θέλουν να παίξουν μπάσκετ".
Για τους στόχους που έχει φέτος η ομάδα, δήλωσε: 
"Ο δικός μας στόχος είναι ο ίδιος από την αρχή, να γίνουμε καλύτερες παίκτριες και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Πιστεύω πως ανά διαστήματα το καταφέρνουμε, Θεωρώ μάλιστα πως παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ. Δεν κρυφοκοιτάζουμε την κορυφή αλλά... τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Το σημαντικό είναι να μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Την επόμενη αγωνιστική έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με ένα ιστορικό σωματείο, τον Ατρόμητο Πειραιά. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Το πρωτάθλημα κρύβει ακόμα πολλές εκπλήξεις".
Για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, είπε:
"Είμαι αισιόδοξος πως εξαιτίας αυτής της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα ορισμένοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν πιο συστηματικά, κάτι που μόνο σε καλό μπορεί να βγει.  Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι άνθρωποι με ταλέντο και έχουν όλα τα φόντα να δώσουν ώθηση στον αθλητισμό.
Ομάδες όπως ο Αθηναϊκός για παράδειγμα, προσφέρουν σημαντικό έργο, ειδικά όσον αφορά την δημοσιότητα του αθλήματος. Πρέπει όμως και τα ίδια τα μέσα να απλώσουν περισσότερο τα "δίχτυα" τους. 
Η ύπαρξη αυτών των πρωταθλημάτων είναι κάτι σαν φυτώριο φιλάθλων. Οι κορασίδες της ομάδας μας για παράδειγμα είναι αυτές που παρακολουθούν τις μεγάλες ομάδας όπως ο Αθηναϊκός, οι Εσπερίδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στους άνδρες... Είναι παιδιά που παίζουν και γνωρίζουν μπάσκετ και αυτοί οι άνθρωποι είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Γι' αυτό και το μπάσκετ μπορεί να είναι και είναι υπέροχο άθλημα".
Τέλος, αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έχει στο σύνολό της η ομάδα από την διοίκηση:
"Η προσπάθεια που γίνεται στο Φάρο είναι συνολική. Αυτά τα τρισήμισι χρόνια τα κορίτσια και εγώ έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της ομάδας, του κυρίου Λουκά Τζανή αλλά και του αντιπροέδρου, κύριου Νίκου Νεαρχάκου. Στηρίζουν απεριόριτα το προπονητικό μου έργο, κάτι που χωρίς την συμβολή και στήριξή τους θα ήταν πολύ δύσκολο".

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights